0

Vitaminele si inima

Cat de mult ne ajuta suplimentele de vitmamine si minerale in pastrarea sanatatii inimii? Multe studii au incurajat de mult timp consumul de calciu si uleiuri de peste insa cele mai recente pareri sunt in tabara opusa.

Mai recent s-a demonstrat cum barbatii care au un consum mai mare de 1000 miligrame de calciu pe zi pe o durata de 12 ani, pot creste riscul de a dezvolta probleme de inima cu 20%. Mai mult de atat, oamenii de stiinta au incercat sa dovedeasca efectul pozitiv al capsulelor cu ulei de peste insa nu au reusit. Exista o legatura intre sanatatea inimii si consumul de anumite vitamine, mai exact C, B, E si beta caroten, insa consumul de vitamine nu ar trebui considerat o metoda de prevenire a bolilor de inima, accentul fiind pus aici pe vitamina E care poate avea aici efectul opus.

In general, metoda cea mai buna de a te asigura ca ceea ce consumi este si benefic este sa te axezi pe alimente si nu pe pastile. In cazul unei diete bogate, cu fructe, legume, peste si cereale integrale, nutrientii nu se vor asimila individual. Nu uita ca inima are nevoie de un ameste de vitamine, carbohidrati, fibre si grasimi pentru a se mentine sanatoasa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

1

TOP

X