0

Graviola și cancerul. Un potențial tratament?

Nu este un secret faptul că o dietă corespunzătoare care conține diferite superalimente poate ajuta la reducerea riscului a numeroase tipuri de cancer și chiar să ajute în tratarea acestora. Un astfel de aliment pe care oamenii de știinta îl consideră benefic în lupta contra cancerului este graviola. Cercetările în efectul graviolei asupra cancerului devin tot mai semnificative, iar noile studii efectuate susțin că graviola poate opri creșterea tumorilor legate de cancerul pancreatic și de asemenea poate avea efecte pozitive în tratarea cancerului mamar.

Graviola mai este cunoscută și sub numele de guanabana și poate fi cel mai adesea întâlnită sub formă de suc în magazinele naturiste și de nutriție, în timp ce în sălbăticie este vazută ca o plantă și un fruct. În interiorul laboratoarelor, atât în eprubete cât și în testarea pe organisme vii, graviola și cancerul sunt inamici, aceasta fiind de multe ori victorioasă în folosirea sa ca tratament împotriva cancerului.

Graviola ca tratament împotriva cancerului.

Studii semnificative recente

O echipă de cercetare din cadrul departamentului de biochimie și biologie moleculară al Universității Nebraska Medical Center a efectuat teste din care a reieșit faptul că graviola inhibă creșterea celulelor cancerului pancreatic.

Un studiu publicat de către Virginia Tech în ediția iunie 2011 Nutriția și Cancerul a arătat că graviola, sub formă de suc, poate inhiba cu succes creșterea celulelor cancerului mamar, fără a avea efecte secundare asupra celulelor sănătoase. De asemenea, extractul acesteia a demonstrat și faptul că poate reduce semnificativ creșterea tumorilor.

Studii în privința consumului acestui fruct au fost efectuate și în cadrul Centrului de Cancer Memorial Sloan-Kettering, unde s-a descoperit că aceasta are și alte efecte benefice sănătății, printre care se numără proprietățile sale antivirale puternice.

Cât de eficientă este?

După cum este menționat mai sus, există anumite fructe și mâncăruri care dețin proprietăți pentru lupta împotriva cancerului. Consumarea acestora reduc riscul apariției anumitor tipuri de cancer și pot ajuta în tratarea diferitelor forme ale acestuia prin inhibarea creșterii tumorilor. Legătura dintre graviola și cancer nu poate fi respinsă, numeroase studii fiind îndreptate spre a găsi cea mai bună metodă de a-i extrage calitățile în lupta impotriva acestuia.

Cercetătorii descoperă tot mai multe lucruri despre graviola pentru a putea lupta și împotriva altor tipuri de cancer, printre care cel de colon, cancerul pulmonar, stomacal etc. Până atunci, adăugarea graviolei în dietă poate avea doar efecte pozitive asupra sănătății, aceasta aducând numeroase alte beneficii pe lângă cel al tratametului împotriva cancerului. Graviola poate fi consumată ca fruct, suc sau extract și poate fi găsită în magazinele specializate în suplimente nutritive.

*Acest articol reflectă opiniile autorului şi nu trebuie tratat ca tratament medical. Informaţiile acestea nu au fost evaluate de Administraţia pentru Mâncare şi Medicamente şi nu sunt menite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca bolile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X